USBL har fått et løft med Hybel Premium

Sommeren 2023 besluttet Boligbyggelaget USBL seg for å teste forvaltningsplattformen Hybel Premium på et nytt bygg de overtok. Målet var å effektivisere interne prosesser og gi både ansatte og kunder en enklere og bedre hverdag. I dag administrerer U...

Vanlige bekymringer ved boligutleie

Uansett om en leier ut kjelleretasjen sin eller driver profesjonell utleievirksomhet med flere hundre leieforhold under forvaltning, er utleie av bolig gjerne økonomisk lukrativt.

Det kan imidlertid gå med mye tid og krefter på å følge opp leieforholdene. Det som på papiret ser ut som en fornuftig investering kan skape hodepine og usikkerhet.  I denne artikkelen har vi samlet opp de vanligste bekymringene rundt utleie av bolig, og et forslag på hvordan de kan løses.

Hybel Premium - fremtidens utleieplattform

 

Noen boligutleiere velger å betale seg ut av det de ser på som utfordringer, men for både større og mindre utleiere vil slike enkle løsninger ofte spise opp mye av husleien.

Hybel har snakket med flere utleiere, og samlet opp de vanligste spørsmålene og usikkerhetsmomentene de sitter med. Vi gir deg råd om hvordan disse momentene kan løses med utleieplattformen Hybel Premium. 

 

Hvordan sikrer man trygghet i leieforholdet?


Annonsering av bolig, å holde visning, referansesjekk av leietakere, opprette trygge leiekontrakter, etablering av depositum, innkrevingen av leien, leietaker betaler ikke husleie, skader på bolig, oppsigelse av leieforhold og utkastelse av leietaker; bekymringene kan være mange.

Utleieplattformen Hybel Premium har samlet alt du trenger i én intuitiv og selvforklarende plattform hvor all dialog og dokumentasjon ligger, som selvfølgelig også støttes på mobilen. Kommunikasjon og dokumentasjonsutveksling skjer enkelt for både utleier og leietaker. Utleier får full oversikt over alle leieforhold og utleieeiendommer - og mulighet å dykke ned i detaljene. Plattformen benyttes i dag av utleiere over hele Norge for å administrere rundt 14.000 leieforhold.

 

Annonser din bolig og finn gode leietakere

På Hybel.no kan du lete opp potensielle leietakere for å se hvem de er, hva slags historie de har og matche de med dine utleieenheter. Leietakere kan foreta en gratis kredittsjekk av seg selv, og få et leietakerbevis som viser kredittverdighet og gir deg som utleier trygghet. Du kan også selvfølgelig finne dine leietakere utenfor Hybel.no

Hybel_screen_01-2

Hybel_screen_03-2

 

Digitale husleiekontrakter som signeres med BankID

Husleiekontraktene er juridisk vanntette og utarbeidet i samarbeid med advokat i tråd med husleieloven. Kontraktene signeres digitalt, og du slipper å levere dette ut til de som skal leie. Du lager leiekontrakt med noen få klikk, og kan hente info om leietaker fra profilen deres. Leietaker mottar bare et varsel om kontrakt til signering.

leiekontrakt-3 

Depositumskonto fra Lea bank eller depositumsgaranti fra Tryg til gode vilkår

Det er slutt på 500,- i gebyr og å ha dokumentasjon fra banken ett sted og leiekontrakt et annet sted. Tidligere besøkte man banken hver gang man skulle opprette eller avslutte en depositumskonto. Med Hybel Premium blir dette gjort sammen med opprettelse av leiekontrakten og kontoen opprettes ved noen tastetrykk etter BankID-signering av den digitale husleiekontrakten. Alternativt kan utleier får samme sikkerhet gjennom en god ordning fra Tryg.

smartmockups_kui7f2pc

Hva er kostnadene knyttet til utleie av bolig? 

Har du en bolig som koster 15.000,- å leie betaler du fort over 30.000,- til en utleiemegler for det første året du leier ut. Til sammenligning koster Hybel Premium ca. 600,- i året per bolig du leier ut, med kvantumsrabatter for flere leieforhold.  Hybel Premium er også gratis å prøve i 3 måneder. Det er ingen skjulte kostnader, bindingstid eller noe med liten skrift. Kun et ordentlig bra produkt, slik som utleiere over hele Norge skriver under på.


Hvilke systemer må jeg forholde meg til, og hvor mye tid vil en bruke på utleie? 

Med Hybel Premium slipper du å oppsøke banken, levere ut kontrakter til leietakere, kommunisere flere steder eller huke av innbetalinger i store Excel-ark. Det er slutt på word-maler hvor du fyller inn personalia, leilighetsnummer og husleie og registrerer ting manuelt.

Dialog med leietakere og alle aspekter knyttet til drift er koblet sammen slik du slipper å forholde deg til flere ulike løsninger. Endrer du noe ett sted gjenspeiles dette videre automatisk, og all funksjonalitet snakker sammen.

nr 88

Du slipper å sende faktura manuelt til leietakere lengre. Plattformen krever inn leien på dine vegne, og leietaker får automatisk beskjed fra Hybel om at leien forfaller. Leietaker har også mulighet til å opprette AvtaleGiro for automatisk trekk av husleien, slik det blir mindre sjanse for at leietaker gjør feil, og større sjanse for at pengene kommer til rett tid. Det er samme KID-nummer på alle betalinger.

Hybel_screen_20-2

Digitale inn- og utflyttingsprotokoller gjør overtakelser enklere og trygghet for begge parter. Protokollene signeres gjerne via mobilen, og etter signering fra begge parter utbetaler banken depositumbeløpet til leietakeren.

6666
Hvordan holder jeg oversikt over innbetalinger av husleien?

Hybel_screen_14-2

Du får full oversikt over eiendommer og utleiestatus på disse. Du ser alle dine leieforhold med detaljer som leiekontrakter, betalingsstatus og husleie som forfaller. I oversikten har du også depositumskontoer, overtakelsesprotokoller og eventuelt status på inkasso.

full oversikt-1

Du ser hvem som bor hvor, når de flytter ut, og inntekt per eiendom. Du kan også legge inn notater, huskelister og gjøremål på eiendommene. I oversikten per leietaker registrerer du også avslutning av leieforholdet og gjør indeksreguleringer.

oversikt over leietaker

Hva dersom leietaker ikke betaler?


Du slipper purring og å sjekke manuelt i banken om leien er betalt eller ikke. I oversikten din ser du eventuell utestående leie, og Hybel Premium purrer automatisk utestående på dine vegne, uten at utleier behøver å gjøre noe. Leietakeren får påminnelser fra plattformen på e-post og SMS. Blir ikke leien betalt får utleier hjelp av Hybel.no sin inkassopartner, som bistår med ytterligere innkreving og i verste fall utkastelse.

 

Hybel_screen_18-2


Kommunikasjon og dokumentutveksling med leietaker

Det er slutt på å uroe seg om en kontrakt er kommet frem. Med meldingstjenesten kommuniserer du i sanntid med leietaker, og dere deler og signerer alle avtaler rett i løsningen. Det blir veldig enkelt å holde dialog både før signering og under leieforholdet.

Leietakerne er fornøyde når ting er på stell. De får et godt inntrykk når de slipper hjemmesnekrede kontrakter og har et ryddig leieforhold. De får sin egen profil hvor de henter ut sin leiekontrakt, betalingsinformasjon og har en ryddig dialog med utleier.


Hybel_screen_08-2


Har ikke dette veldig store byttekostnader?

Mange av våre kunder kommer fra tyngre eller lite brukervennlige plattformer, eller mer eller mindre avanserte Excel-ark som er utviklet over en årrekke. I Hybel hjelper vi alle våre kunder med onboarding og kan garantere at overgangen skjer helt knirkefritt. Har man først kommet i gang er det ingen av våre kunder som går tilbake til den gamle måten å jobbe på.

Er du en større utleier setter vi sammen opp selskapsstruktur, eiendomsportefølje og tilganger til kolleger. Vi importerer eksisterende leiekontrakter og sørger for at overgangen skjer smertefritt og raskt. 

“Kommunikasjonen med Hybel, kundeservicen og support har vært enestående. De er løsningsorienterte og har med få grep tilpasset systemet sånn at det skal passe for oss. I tillegg er de raske med respons dersom det skulle være noe”

 

Karl Erik Granberg i NLM Eiendom


Hva med regnskapsintegrasjoner? Og hva med egne tilpasninger eller endringer i husleien?


Hybel AS har egne ressurser som jobber med regnskap for å støtte økonomiavdelinger eller ekstern regnskapsfører slik at de får automatisert bokføringen gjennom import av data.

Regnskapsførere får trygghet ettersom regnskapet eksporteres direkte fra Hybel Premium. Regnskapsførere får egen tilgang til systemet, og det oppstår ikke noe avvik. Full oversikt over leieinntekter, utestående betalinger og postlister. På plattformen kan du også registrere dine næringseiendommer og forvalte næringsutleie med mva.

Hybel_screen_22-2

Hybel Premium er en “smart” plattform. Har du egne husordensregler som du vil ha inkludert i kontrakten? Plattformen vil huske spesielle vilkår til neste gang du skal opprette kontrakt. Har du avtalt med en leietaker at de skal betale mer/mindre én spesifikk måned? Dette støttes selvfølgelig.

Hybel_screen_19-2

 Relaterte artikler:

Innkreving av husleie

Uansett om man har én eller flere hundre leietakere er det mye å holde styr på når det kommer til innkrevingen av huslei...

Unngå problemer ved boligutleie

Velger du feil leietager, eller slurver med dokumentasjonen, kan det gi store økonomiske konsekvenser for deg som skal l...

Referansesjekk av leietakere

Gode leietakere er viktig. Selv om de fleste har gode intensjoner og er gode betalere, vil det alltid være noen som er m...