USBL har fått et løft med Hybel Premium

Sommeren 2023 besluttet Boligbyggelaget USBL seg for å teste forvaltningsplattformen Hybel Premium på et nytt bygg de overtok. Målet var å effektivisere interne prosesser og gi både ansatte og kunder en enklere og bedre hverdag. I dag administrerer U...

Referansesjekk av leietakere

Gode leietakere er viktig. Selv om de fleste har gode intensjoner og er gode betalere, vil det alltid være noen som er mindre pålitelige. Litt ekstra research før du leier ut kan spare deg mye hodebry senere.

På Hybel.no kan du både sette inn annonse for bolig til leie eller lete blant bolig ønskes leid-annonser. Markedsplassen til Hybel har over 530.000 registrerte brukere, og her formidles også over 130.000 boligannonser. Her kan leietakere selv opprette profil, og utleier kan kontakte potensielle leietakere direkte.

Det er også gratis for leietakere å opprette et leietakerbevis. Denne kredittsjekken viser at leietaker er en sikker betaler og ikke har noen betalingsanmerkninger. Du kan altså lete blant tusenvis av kredittsjekkede leietakere på Hybel.no.

For å  unngå fremtidige problemer er det smart å holde visning slik man får møtt potensielle leietaker personlig. Deretter kan du be om referanser fra tidligere utleiere eller arbeidsgivere hos de personene som viser seg å være mest aktuelle.

Man kan spørre både leietaker og referanse om støy/festing, husdyr, hvordan de behandlet boligen og om husleien blir betalt i tide. Når du har møtt personen, snakket med referanser og gjennomført kredittsjekk bør du sitte igjen med et godt inntrykk av om personen vil være en god leietaker, betale i tide og ikke skape problemer for de som bor i nærheten eller skader på boligen.

Videre er det smart å signere trygge husleiekontrakter, opprette depositumskonto eller benytte depositumsgaranti, opprette digitale overtakelsesprotokoller og ha sikkerhet dersom ikke leietaker betaler, og gjerne også få automatisert innkrevingen av leien.

Relaterte artikler:

Vanlige bekymringer ved boligutleie

Uansett om en leier ut kjelleretasjen sin eller driver profesjonell utleievirksomhet med flere hundre leieforhold under ...

Innkreving av husleie

Uansett om man har én eller flere hundre leietakere er det mye å holde styr på når det kommer til innkrevingen av huslei...

Unngå problemer ved boligutleie

Velger du feil leietager, eller slurver med dokumentasjonen, kan det gi store økonomiske konsekvenser for deg som skal l...