Regler for utleie av leilighet og andre boligtyper

Leier du ut leilighet, hybel eller rom i egen bolig? Her er reglene som gjelder.

Byttet ut permer med digitale leiekontrakter

Gaute Gude digitaliserte husleiekontraktene sine fra en perm og rett inn i Hybel Premium. Slik synes han det gikk.

− Jeg har halvert arbeidstimene mine på utleievirksomheten min etter jeg fikk alle leiekontraktene mine digitalt inn på Hybel Premium, sier Gaute Gude i Urban Eiendom.

Utleie av bolig er ikke et nytt forretningsområde, og det er mange mange som har tunge permer med dokumenter og vanskelige prosesser for å få den daglige utleieforvaltningen til å gå rundt. Dette kan koste både tid og penger for utleieforvaltere.

Leietakerne er fornøyde når ting er på stell

Gaute Gude

Gaute har rundt 150 leieforhold i Oslo. Han leier ut i et par bygårder og andre enkeltstående leiligheter i byen. Dette kan medføre mye administrasjon og oppfølging, men Gaute fikk blod på tann da han oppdaget Hybel Premiums digitale leiekontrakter.

Se hva Hybel Premium kan tilby av digitale tjenester!

Få full oversikt over dine eiendommer og leieforhold


− Jeg la inn et par leiekontrakter i starten for å se hvordan det fungerte. Tenkte at jeg ikke skulle ta så stor risiko, men jeg ble overrasket over hvor enkelt det var å legge inn mine eksisterende leieforhold med leiekontrakter. Det gikk smertefritt, og nå har jeg alle mine leiekontrakter i Hybel Premium, forteller Gaute.

De digitale leiekontraktene er utformet i tråd med husleieloven Kontraktene inneholder også frie felter der du som utleier kan legge inn informasjon om leieobjektet, ordensregler og andre elementer du ønsker å ha avtalt med dine leietakere. Dette er “smarte kontrakter” som husker dine spesialvilkår til neste gang du skal opprette en husleiekontrakt. Dette har også vist seg å være en god løsning for leietakerne til Gaute.

− Leietakerne skal slippe å få hjemmesnekrede kontrakter. De er fornøyde når ting er på stell, og med en digital leiekontrakt de kan signere med BankID gir dette et godt førsteinntrykk også for dem, sier utleieren.

Les mer om Hybel Premium 

Relaterte artikler:

– Nå har vi full kontroll over alle våre utleieenheter

Hybel Premium sparer Agera Forvaltning for både tid og penger, men har også sikret nattesøvnen til daglig leder.

Spar tid og penger med gratis depositumskonto

Nå trenger du ikke lenger å logge inn i nettbanken for å opprette eller avvikle depositumkonto.

Enkel innkreving av husleie

Bruk tiden på noe annet enn å kreve inn husleie. Via Hybel Premium får alle dine leietakere god oppfølging på SMS og E-p...